novosti

OPASNOSTI IZ KLIMA UREĐAJA

Poštovani,

kako biste bolje razumjeli važnost redovnog servisa klima uređaja dostavljamo Vam par korisnih informacija:


Sa dolaskom sezone hlađenja i grijanja pozornost javnosti budi strah od klima uređaja i opasnostima iz njih.
Najčešće se spominje legionarska bolest, opasna vrsta upale pluća s često fatalnim ishodom.
Uzročnik bolesti je bakterija legionela „Legionella pneumophila“ sa svojih 40 serogrupa,ali i druge podvrste legionele smatraju se patogenima.  Legionele se najbolje razvijaju na temperaturi između 30 i 37°C. Legionele pronalazimo u prirodnom okolišu kao što su jezera, kupališta, lokve, vlažna zemlja i slično, bez da nas ugrožavaju. Do infekcije s legionelom dolazi tek kad ih u sitnim kapljicama (aerosolima) udahnemo i bakterija završi u plućima. Zbog toga se rizičnim područjima smatraju rashladni uređaji.

Strah od klima uređaja i upozorenja iz medija i zdravstvenih krugova djelomično su opravdani i treba ih shvatiti ozbiljno samo u slučaju kada se radi o uređajima koji se ne održavaju redovito.Zrak iz klima uređaja koji se redovito ne održavaju često je loše kvalitete, a ponekad i neugodnog mirisa. Vlažna, prljava i tamna mjesta unutar klima uređaja čine plodno tlo za razvoj i razmnožavanje bakterija, plijesni i gljivica. Izloženost tim agensima može dovesti do neugodnih reakcija, kroničnih bolesti i „sindroma bolesne zgrade“. Najčešće tegobe povezane za to su nadraženost sluznice očiju, nosa i grla, osječaj suhoće sluznice, kašalj, svrbež, učestale infekcije dišnog sustava, glavobolja i psihički zamor.

Pored zdravstvenih razloga, postoje i tehnički razlozi redovitog servisa rashladnog uređaja  kao što su kontrola rashladnog medija te kvaliteta ulja kojim se podmazuje kompresor rashladnog uređaja.Time se osigurava kvalitetan i ispravan rad uređaja a samim time se produžuje radni vijek uređaja.

Problem leži u lošem održavanju klima uređaja.   Tek kada se u klimatiziranim prostorima ljudi počnu osjećati nelagodno ili
kada uređaj ne hladi dovoljno, za pomoć se obraćaju ovlaštenim serviserima.

Kako pripremiti klima uređaj za sezonu hlađenja i grijanja?

Prije početka sezone hlađenja i grijanja potrebno je pozvati ovlaštenog servisera da pregleda ispravnost uređaja i izvrši kompletno čišćenje i dezinfekciju unutarnje jedinice klima uređaja.

Kako biste na vrijeme rezervirali termin za servis obratite nam se sa povjerenjem,a mi ćemo Vas uvrstiti u našu listu i izvršiti potreban servis!

Naši klijenti (fizičke osobe) čiji uređaji nisu stariji od 12 mjeseci ,uz redovni servis imaju pravo na produženje redovne garancije do 24 mjeseci starosti uređaja.

Isto tako, ukoliko je Vaš uređaj stariji od 12 mjeseci, nudimo Vam mogućnost produljenja garancije do 5 godina starosti uređaja uz ugovor o godišnjem redovnom održavanju uz „Mariterm total“ garanciju.

Mariterm servis d.o.o.

Newsletter

Anketa

Anketa

Dali ste zadovoljni radom Mariterm servis-a d.o.o.